Nagradni natječaj IRIM-a i HOO-a „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“, uz Sinkoviće, Pejčić, Čilića, Srbića i Đerek

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokrenuo je, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), kreativni nagradni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“ (od 29. veljače do 1. travnja).

Tema natječaja su Olimpijske igre u Tokiju 2020., a na natječaj se mogu prijaviti sve osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i sudjeluju u projektima IRIM-a. Ideja natječaja je da djeca uz pomoć mentora osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i sudjelovanje na Olimpijskim igrama. U svojoj kreativnosti sudionici trebaju uzeti u obzir činjenicu da se Igre održavaju u Japanu, gospodarski i tehnološki jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta te da su temeljne olimpijske vrijednosti izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo, uz moto Igara “brže, više, jače”.

Na zadanu temu može se izraditi robot maskota, uređaj koji pomaže sportašima prilikom priprema i treniranja ili informativno-zabavni projekt koji sportašima približava kulturne sličnosti i razlike između Japana i Hrvatske ili drugima ukazuje na kulturu i raznolikost RH. 

Hrvatski olimpijci Martin i Valent Sinković, Snježana Pejčić, Tin Srbić, Ana Đerek i Marin Čilić pozivaju školarce na sudjelovanje u nagradnom natječaju, kako bi svojom kreativnošću postali njihova inspiracija te i sami bili dijelom najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja u svijetu.

Neovisno o tehnologiji koju će tim koristiti za izradu svog rada, uz prijavu je potrebno priložiti kvalitetnu videoprezentaciju projekta (do maksimalno tri minute trajanja), opis projekta (kratki opis, upute za sastavljanje i napomene) te nekoliko slika koje najbolje predstavljaju projekt, izradu projekta i tim koji je radio na njemu.

Pri ocjenjivanju, povjerenstvo će posebno gledati kvalitetu videoprezentacije (prikaz rada), inovativnost, kreativnost, te promicanje vrijednosti i gesla Olimpijskih igara.

Povjerenstvo će odabrati pet najboljih radova, a osim članova timova, bit će nagrađeni i njihovi mentori. Svi projekti trebaju biti prijavljeni do 1. travnja 2020. do 23:59.

Upute i obrazac za prijavu na natječaj nalaze se na poveznici: https://form.jotform.com/200564046789361