20. svečano proglašenje najboljih u sportu Karlovačke županije za 2016.

U četvrtak 23. veljače 2017. godine u restoranu Feniks u Slunju bilo je tradicionalno 20. svečano proglašenje najboljih sportaša, klubova, trenera i sportskih djelatnika u Karlovačkoj županiji 2016. godine. Najboljom sportašicom proglašena je Petra Furač iz Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac, najbolji sportaš je Dino Povrženić iz Karate kluba Karlovac 1969. Najbolji klubovi su Stolnoteniski klub Aquaestil iz Duge Rese te Veslački klub Korana iz Karlovca. Najuspješniji treneri Karlovačke županije za 2016. godinu su Dario Keča, Robertina Kućan, Tatjana Rašić, Dubravko Dragičević, Ivan Maraković i Zdravko Cindrić, a najuspješniji sportski djelatnici Zoran Cicvara, Tihomir Kasunić, Vinka Suhin, Boris Grgurić, Nikica Sminderovac i Željko Capan.

Priznanje za nadarene mlade sportaše dobili su Lea Novković, Benjamin Paulić, Luka Joha, Paula Bitunjac, Josip Vuljanić, Lucija Hrebac, Angela Čalić, Ivano Grčić, Mauro Bauer, Sven Anić i Matej Radoš iz Karlovca, Marija Herman, Relja Kojčin, Luka Bokulić, Helena Dujmić i Katarina Domitrović iz Ogulina, Dorian Mihalić, Grgur Moguš, Ivan Car, Jure Papa i Matea Vinski iz Duge Rese, Vedran Rožić i Mislav Dasović iz Ozlja, Leona Stipetić, Ela Magdić, Nikola Begović i Karlo Pandža iz Slunja te Luka Bićanić iz Rakovice.

Priznanja za ostvarene vrhunske rezultate u 2016. godini dobili su Lovro Čorak, Tomislav Špruk, Iva Požega, Anamarija Banjac, Leona Joha, Matko Živčić, Petra Laslo, Patrik Rački, Patrik Vrabac i Matija Tek iz Karlovca, Dorian Salopek, Anamarija Grdić, Gabriel Salopek, Vanesa Bogdanović, Patricija Šprajc i Luka Vuković iz Ogulina, Petra Banjavčić, Tin Živčić, Marta Vukelić i Frane Martinjaš iz Duge Rese te Lorena Požega, Nikolina Požega i Tin Štefanac iz Slunja.
Najuspješniji sportaši s invaliditetom Karlovačke županije u 2016. godini su Juraj Škrtić, Nataša Rašeta, Mirsad Bećirević, Izet Hasanagić, Denis Velimirović, Ana Čunović, Igor Grgurić i Željko Gašparović – Tima. Posebno priznanje za izuzetne ostvarene rezultate na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobio je Miljenko Vučić iz Ogulina, a priznanje za dugogodišnji rad u sportu pripalo je Milanu Vukošiću iz Slunja, Milošu Đankoviću iz Karlovca te posthumno Željku Drakšiću iz Duge Rese.

U programu proglašenja najboljih županijskih sportaša sudjelovali su Klapa Slunjanke, Slunjske mažoretkinje, trio Dino, Mario i Jadranko, Tamburaški sastav Krivi dur te voditeljica Nikolina Obrovac. Organizator 19. svečanog proglašenja najboljih sportašica i sportaša Karlovačke županije za 2016. godinu bila je Zajednica športova Karlovačke županije, a suorganizator Zajednica sportskih udruga grada Slunja. Pokrovitelj je bila Karlovačka županija, a supokrovitelj Grad Slunj. Medijski pokrovitelj bio je Trend d.o.o.

Preuzeto sa www.slunj-online.hr od Slunj online N.Z. – 1. ožujka 2017.